Moč je v naravi.

Škodljivci

Naturen lepljivi trak

 
 

Lastnosti

  • Brez insekticidov.
  • Zaščita pred gosenicami in drugimi plazečimi škodljivci.Opis

Lepljivi trak ne vsebuje insekticidov in se uporablja za zaščito sadnega in okrasnega drevja pred škodljivci kot so: gosenicami zemljemerk in malega zimskega pedica, mravlje,uši...
Trak je zelene barve, tako da se nanj ne lepijo koristne žuželke.Čas uporabe

januar - marec
oktober - decemberNavodila

Celaflor Naturen lepljivi trak je za uporabo že pripravljen trak zelene barve, ki se uporablja za zaščito sadnega in okrasnega drevja pred napadom plazečih se insektov, npr.gosenice zemljemerke, malih zimskih pedicev. Preprečuje škode, ki nastanejo zaradi objedanja brstov na sadnem drevju in večini listavcev (kot so npr. hrast, javor, lipa idr.)

Celaflor Naturen lepljivi trak preprečuje tudi dostop mravljam in njihovemu izkoriščanju listnih uši.

V topli jeseni (začetek/sredina oktobra), se iz bub razvijejo gosenice, ki lezejo na drevo in tam izležejo od 200-300 jajčec, zato je v tem času drevesa smiselno oblepiti z lepljivim trakom. S tem preprečimo izleganje jajčec in razvoj škodljivcev.

Navodilo za uporabo:

V začetku oktobra najprej pazljivo zgladimo lubje na višini 60 – 80 cm nad tlemi. Lubje moramo zgladiti, da se trak kar najbolj prilega deblu.

S pomočjo škatlice, lahko trak tudi odrežemo na primerno dolžino, to pa naredimo tako, da pritisnemo perforiran rob navznoter in potegnemo trak ven. Ko dosežemo primerno dolžino, ga odrežemo na perforiranem robu. Trak ovijemo okoli debla, zlepimo oba konca skupaj (naj se prekrivata ca. 10 cm) in ju učvrstimo z priloženo plastificirano žico. Ko zaščitimo drevo, pa ne smemo pozabiti na oporo, tudi preko opore, lahko škodljivci prispejo v krošnjo drevesa. Tudi oporo zaščitimo s trakom tako, kot je prikazano na embalaži. Ko smo trak pričvrstili na deblo odstranimo zaščitno folijo.

V mesecu februarju star trak zamenjamo z novim, pri tem pa odstranimo star trak.

S traku moramo tudi odstraniti vse prilepljene liste in druge predmete, ki bi lahko gosenicam pomagali pri prehodu.

Pakiranje

2,5 m
5 m
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.