Moč je v naravi.

Zastirka z več funkcijami - Naturen lavin granulat!

Prekrivanje oz. zastiranje tal ima v ekološkem vrtnarjenju poseben pomen.
- zastirka omogoča prehajanje zrak in vode v tla,
- preprečuje pa rast plevelom in ščiti rastline pred sušo in nizkimi temperaturami,
- s tem, ko onemogočimo dostop svetlobe do tal, preprečimo plevelom osnovne pogoje za rast.
- ker lahko vpije večje količine vode, s tem zmanjšamo pogostnost zalivanja. Poleg tega je izhlapevanje vode iz golih tal precej višje kot iz tal prekritih z zastirko.
- lavin granulat ima ostre robove in lahko vpije večjo količino tekočine in s tem otežkoča premikanje polžev po njeni površini (polžev ne ubije).
- lahko ga zmešamo z zemljo, da ji izboljšamo zračnost ali ga dodamo na dno sadilnih loncev za drenažo.
- deluje izjemno dekorativno - idealna izbira za poti, obrobe ter za prostor pod oz. okrog rastlin.

Življenjska doba zastirke:
Različne vrste zastirk imajo tudi različno življenjsko dobo. Naturen lavin granulat je izjemno obstojen in bo svoj videz obdržal več let (5 let in več), za razliko od drugih vrst zastirk, ki imajo krajšo življenjsko dobo. Nekatere tudi samo eno sezono.

Uporaba:
- Odstranite plevel.
- Enakomerno potrosite Naturen lavin granulat 2-4 cm na debelo.
- Rahlo zrahljajte in poravnajte zastirko in pazite, da pri tem ne poškodujete rastlin.

20 litrska vreča zadostuje za 1 m2 površine.
Če želite, da se vam Naturen lavin granulat ne zmeša z zemljo, uporabite tkanino za prekrivanje tal. Le ta omogoča prehod vode in hranilnih snovi.Zatiranje škodljivcev na sadju in zelenjavi z BIO naravnimi insekticidi

Pri izbiri sredstva za zatiranje škodljicvev bodite pozorni, da gre za naravni pripravek, ki nima karence, se ga lahko uporablja preko celega leta tako na sadju, kot na zelenjavi, zeliščih in tudi okrasnih rastlinah. Sredstvo Celaflor Naturen naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline - koncentrat   zmanjšuje  številčnost populacije naslednjih škodljivih organizmov:
  • listnih uši (Aphididae), ščitkarjev (Aleyrodidae) in kaparjev (Cocina)
  • na sadnem drevju,  jagodičevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah v odmerku 20 ml na 1l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do tri tretiranja v eni rastni dobi.
  • zimskih jajčec pršic prelk (Tertranychidae)  v času zimskega mirovanja na sadnem drevju v odmerku 30 ml na 1 l vode oziroma v 3% koncentraciji in na trti v odmerku 20 ml na 1 l oziroma v 2% koncentraciji. Za zatiranje zimskih stadijev je dovoljeno le eno tretiranje.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tertranychidae) tekom rastne dobe na sadnem drevju in trti  v odmerku 20 ml na 1 l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljeni sta do dve tretiranji v rastni dobi.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tertranychidae) na okrasnih rastlinah, jagodičevju, vrtninah, zeliščih in začimbnicah v odmerku v 20 ml na 1 l vode  oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do tri tretiranja v eni rastni dobi.
ČAS UPORABE: Tekom rastne dobe se izvede prvo tretiranje ob pojavu škodljivcev. Za optimalno delovanje sredstva je treba tretiranje ponoviti v 7 do 10 dnevnih razmikih.

Optimalen čas za uporabo sredstva Celaflor Naturen naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline - koncentrat:

Primeren čas škropljnja je zgodaj zjutraj ali zvečer, ko so temperature zraka pod 25 °C.

SaveSave
 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.