Moč je v naravi.

Mravlje - kdaj posegamo po zatiralcih

Zakaj in kdaj zatiramo mravlje

Vrtne in travne mravlje imajo rade veliko ogljikovih hidratov, živila (na primer hranijo se: z nabiranjem medene rose listnih uši, sladkimi sadežov v hiši, drobtinami na tleh, pecivom, sadnimi sokovi, jedo pa tudi meso).

Skrbi nas, ko povzročajo strukturno škodo v zidovih, kritini in gole lise po travniku. V hiši kontaminirajo hrano in prenašajo mikroorganizme.
________________________________________

 

Zaščita

Na terasah in zunanjih površinah
Priporočamo Celaflor  posip za mravlje. Mravlje ga zanesejo v gnezda in tako uniči tudi gnezdo. Potresemo ga na poti mravelj, pred gnezdo. Lahko pa se odločite
za Celaflor Naturen Posip proti mravljam z naravno učinkovino za posipanje ali zalivanje. Je biorazgradljiv.


V hiši

Priporočamo uporabo Naturen izdelkov. Celaflor Naturen razpršilo za mravlje, poškropimo napadeno površino.
Na voljo je t
udi Celaflor Naturen Vaba za mravlje, ki je izjemno praktična z naravno učinkovino za zatiranje mravelj v stanovanju in drugih pokritih prostorih.
Save

Zatiranje škodljivcev na sadju in zelenjavi z BIO naravnimi insekticidi

Pri izbiri sredstva za zatiranje škodljicvev bodite pozorni, da gre za naravni pripravek, ki nima karence, se ga lahko uporablja preko celega leta tako na sadju, kot na zelenjavi, zeliščih in tudi okrasnih rastlinah. Sredstvo Celaflor Naturen naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline - koncentrat   zmanjšuje  številčnost populacije naslednjih škodljivih organizmov:
  • listnih uši (Aphididae), ščitkarjev (Aleyrodidae) in kaparjev (Cocina)
  • na sadnem drevju,  jagodičevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah v odmerku 20 ml na 1l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do tri tretiranja v eni rastni dobi.
  • zimskih jajčec pršic prelk (Tertranychidae)  v času zimskega mirovanja na sadnem drevju v odmerku 30 ml na 1 l vode oziroma v 3% koncentraciji in na trti v odmerku 20 ml na 1 l oziroma v 2% koncentraciji. Za zatiranje zimskih stadijev je dovoljeno le eno tretiranje.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tertranychidae) tekom rastne dobe na sadnem drevju in trti  v odmerku 20 ml na 1 l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljeni sta do dve tretiranji v rastni dobi.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tertranychidae) na okrasnih rastlinah, jagodičevju, vrtninah, zeliščih in začimbnicah v odmerku v 20 ml na 1 l vode  oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do tri tretiranja v eni rastni dobi.
ČAS UPORABE: Tekom rastne dobe se izvede prvo tretiranje ob pojavu škodljivcev. Za optimalno delovanje sredstva je treba tretiranje ponoviti v 7 do 10 dnevnih razmikih.

Optimalen čas za uporabo sredstva Celaflor Naturen naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline - koncentrat:

Primeren čas škropljnja je zgodaj zjutraj ali zvečer, ko so temperature zraka pod 25 °C.

SaveSave
 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.