Moč je v naravi.

Aktualna opravila

Gnojenje vrtnih jagod

maj
 Gredo oz. greben na katerega bomo jagode posadili pripravimo vsaj mesec pred sajenjem. Odstranimo vse plevele, zemljo prekopljemo in na 1 m3 zemlje dodamo vedro komposta ali dobro preperelega gnoja. Če nimamo komposta oz. preperelega gnoja s pomagamo z naravnimi gnojili, kot je npr. Substral Naturen organsko gnojilo za sadje in zelenjavo z morskimi algami, vrtni zemlji pa izboljšamo z dodajanjem Substral Naturen Bio-substrata za vrt, če naša vrtna zemlja ni dovolj kisla.
Dva do tri tedne pred sajenjem pa gredo pognojimo še z organskim gnojilom, kot je npr. Naturen Konjski gnoj v peletih.
Če smo pri pripravi grede pozabili na gnojenje, lahko gnojilo ob sajenju dodamo v sadilne jame. V tem primeru vam priporočano uporabo gnojila  oz. gnojila Naturen BIO gnojilo za jagodičevje.
Jagode med rastjo redno dognojujemo in sicer pred cvetenjem in po obiranju. Pri tem lahko uporabimo tekoča ali granulirana gnojila. Pri gnojenju moramo paziti, da zrnca gnojila ne ostanejo na listih, ker lahko povzročijo ožige, prav tako pa moramo biti pozorni pri uporabi tekočih gnojil. Rastline zalivamo zjutraj, da se do večera osušijo (bolezni). Izogibati se moramo temu, da omočimo plodove in liste (nastanek bolezni, ožigi).
Za dognojevanje lahko izbiramo med vsemi že omenjenimi gnojili z izjemo gnojila Substral Osmocote, ki deluje 4 mesece in ga lahko ponovno dodamo po obiranju. Na voljo pa imamo tudi tekoče gnojilo in sicer Substral univerzalno tekoče mineralno gnojilo za vrt
Stare nasade jagod tudi gnojimo 3x letno in sicer zgodaj spomladi, drugič pred cvetenjem in tretjič po obiranju. Uporabljamo lahko vse zgoraj našteta gnojila.
Pri uporabi granuliranih gnojil moramo gnojilo, ki ga potresemo po površini zadelati v tla in površino dobro zaliti, da se zrnca raztopijo in da postanejo hranila v njih dostopna koreninam.... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 Save


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.