Moč je v naravi.

Aktualna opravila

Najbolj inovativno BIO gnojenje vrtnin

april-maj
 Učinek klasičnih gnojil, vendar sestava 100% naravna, 100% BIO, 100% rastlinskega izvora.
Največja inovacija v zadnjih letih, na trgu gnojil za vrtnarjenje.
Gre za novo linijo izdelkov poimenovano Performance Organics, ki izhaja iz družine Substral Naturen®.
To so okolju prijazni izdelki – organska gnojila, ki jih odlikuje izjemna učinkovitost. Vrhunska ponudba večnamenskih gnojil, ki zadostujejo potrebam rastlin, rastočim na prostem kot tudi potrebam sobnih rastlin. Odlična so za vzgojo zelenjave, zelišč, sadja in celo okrasnih rastlin, ne glede na to kje jih gojimo: na vrtu, na balkonu, v visoki gredi…
Najbolj nas seveda veseli podatek, da se prvi vidni učinki delovanja pojavijo že po 7 dneh. Torej delujejo od prvega dne (posebnost pri organskih gnojilih) pa tja do 3 mesece. Poleg tega, da so to gnojila iz 100% naravnih sestavin, smo poskrbeli še za dodaten okoljevarstveni vidik. Embalaža v katerih se gnojila nahajajo je narejena skoraj izključno iz obnovljivih sestavin. S tem podpiramo trajnostni razvoj in prispevamo svoj delež k ohranitvi okolja. Vsa gnojila tudi zadovoljujejo kriterije , ki veljajo v ekološkem kmetijstvu.Če pogledamo graf učinkovitosti, vidimo da gnojila Performance Organics v začetni fazi delujejo kot mineralna gnojila (hranila so rastlinam dostopna takoj), kasneje pa kot organska gnojila (dolgotrajno delovanje). A Delovati začnejo že prvi dan po aplikaciji, prve vidne spremembe na rastlinah pa opazimo po sedmih dneh.

Kratka predstavitev izdelkov iz skupine:
Substral Naturen® PERFORMANCE ORGANICS tekoče gnojilo za sobne in balkonske rastline je visokokakovostno organsko gnojilo za vse vrste sobnih in balkonskih rastlin. Vprašali boste, kako je paradižnik na sliki povezan s sobnimi in balkonskimi rastlinam? Gnojilo je idealna izbira za vzgojo paradižnika in tudi druge zelenjave v loncih (na balkonu, terasi, na dvorišču,…). Uravnotežena sestava hranil z N-max formulo daje hitre rezultate in zagotavlja bujno cvetenje ter obilen pridelek. Rano tako je z jagodami, ki jih lahko gojimo v različnih posodah tudi kot obešanke ali pa z zelišči, ki jih lahko uporabimo v kuhinji oz. za pripravo osvežilnega zeliščnega čaja. Seveda pa lahko gnojilo uporabite tudi za gnojenje številnih sobnih in cvetočih balkonskih rastlin. Gnojilo odlikuje vsestranska uporabnost in enostavno odmerjanje s pomočjo čepa. Vendar čeprav je gnojilo enostavno in varno pa moramo pri njegovi uporabi upoštevati nekaj pravil. Gnojilo prvič uporabimo štirinajst dni po presajanju, ko so se rastline že ukoreninile. Pred vsako uporabo moramo plastenko temeljito pretreti. Ko zalivamo nikoli ne zalivamo po listih ali cvetovij, vedno samo po zemlji. Oba tekoča gnojila temeljita na rastlinski osnovi in sta zato primerna tudi za vegansko vrtnarjenje.

Substral Naturen® PERFORMANCE ORGANICS tekoče gnojilo za sadno drevje in zelenjavo je podobno kot prejšnje gnojilo popolnoma organsko ter ima z uravnoteženim razmerje hranil. Z njim omogoča zdravo rast ter obilno cvetenje in pridelek. Tudi pri njem se lahko pohvalimo, da vsebuje N-max formulo, ki poskrbi, da so prvi vidni učinki delovanja opazni že po sedmih dneh. Še posebej priporočamo to gnojilo vsem, ki gojijo zelenjavo v posodah oz. visokih gredah, še posebej pa tistim, ki vzgajajo sadno drevje v posodah (pritlikavo, stebričasto, jagode…).

Substral Naturen® PERFORMANCE ORGANICS gnojilo za vrt
Univerzalno popolnoma organsko gnojilo v obliki granulata. Uporabimo ga lahko pri vzgoji sadja oz. jagodičevja, zelenjava ali pa okrasnih rastlin (trajnic, grmovnic, drevnine). Odlikuje ga celovita oskrba s hranili, ki je prilagojena potrebam rastlin ter hitro začetno delovanje. Tudi pri uporabi granuliranih gnojil Performance Organics so prvi vidni učinki opazni že po sedmih dneh. Njegovo delovanje pa dopolnjuje tudi dolgotrajno delovanje, tako kot druga organska gnojila. Odmerjanje je zelo enostavno. Pred setvijo potresemo 1 pest gnojila na 1 m2 (1 pest vsebuje približno 25 g gnojila). Bolj natančna navodila za posamezne vrste rastlin pa najdete na embalaži.

Gnojilo uporabljamo dvakrat na leto:
  1. ob začetku pomladi (ob setvi, sejanju, presajanju, urejanju…)
  2. po 2-3 mesecih po prvi aplikaciji
Gnojilo vsebuje tudi gvano morskih ptic. Gvano je bogat z dušikom, fosforjem in kalijem, torej z vsemi tremi osnovnimi hranili, ki jih rastline potrebujejo.

Substral Naturen® PERFORMANCE ORGANICS gnojilo za sadno drevje in zelenjavo
Podobno kot prejšnje gnojilo je tudi to granulirano in popolnoma organsko. Vsebuje gvano in je obogaten Z N-max formulo za boljšo rast in obilen pridelek. Poleg teg ima enak način delovanje hitro začetno delovanje, ki se kontinuirano nadaljuje naslednje 3 mesece. Ni odveč omeniti, da oba granulirana gnojila primerna za ekološko pridelavo. Pakirana sta v embalažo, ki je popolnoma narejena iz recikliranega papirja. Odlikuje ga tudi enostavna in varna uporaba.

Gnojilo uporabimo dvakrat v rastni sezoni
:
  1. ob začetku pomladi (ob setvi, sejanju, presajanju, urejanju…)
  2. po 2-3 mesecih po prvi aplikaciji
Vsi naši izdelki upoštevajo stroge predpise in so primerni za tudi uporabo na površinah, kjer se zadržujejo otroci in hišni ljubljenčki. Priporočamo vam, da med mešanjem, nanašanjem in časom potrebnim za sušenje, omejite dostop do obdelanega površine. Ko se nanos posuši in se je pri uporabi upoštevalo navodila za uporabo je površina spet popolnoma varna. Na koncu lahko samo še omenimo da gre tu za inovativno zasnovo, ki okoljsko ozaveščenim velikim ali malim vrtnarjem ponuja novo še bolj učinkovito in okolju še bolj prijazno rešitev.... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.