Moč je v naravi.

Aktualna opravila

Sveža zelišča v cvetličnem lončku

vse leto
 Zelišča so lahko enoletnice ali trajnice. Enoletna zelišča sejemo od marca do maja, medtem ko je trajna zelišča najbolje kupiti. Številna zelišč a vsebujejo eterična olja, ki jim dajejo aromo. Ob ustreznih pogojih in oskrbi nas razveselijo s prijetno aromo na balkonu in kasneje tudi v loncu.

NAŠ NASVET

V eni posodi lahko gojimo več vrst zelišč. Pri tem moramo paziti, da imajo podobne zahteve.Tako lahko skupaj posadimo rožmarin, timijan in sivko in si pričaramo mediteransko vzdušje.

NEGA

Večina zelišč za svojo rast in razvoj ne potrebuje veliko vode, zato je potrebno biti pri zalivanju previden. Tudi pri gnojenju je bolje biti bolj skop. Če gnojimo preveč, zelišča izgubijo svojo aromo.

Priporočamo vam uporabo tekočega gnojila Substral Naturen BIO gnojilo za paradižnike in zelišča, ki vsebuje ravno prav hranil za dobro rast, pri tem pa zelišča ohranijo vso svojo aromo. Trajna zelišča lahko po cvetenju obrežemo, da se nam ne razrastejo preveč.

ČAS OBIRANJA

Redno obtrgovanje deluje pozitivno na rast, ker spodbuja tvorbonovih poganjkov. Vsebnost eteričn ih olj je pri večini zelišč najvišja tik pred cvetenjem, takrat imajo tudi najmočnejšo aromo. Sivka, timijan, origano pa ravno nasprotno in jih obtrgujemo med cvetenjem.

ŽE VESTE?

Vzgoja v hiši je za zelišča veliko bolj stresna, kot vzgoja na vrtu, balkonu ali terasi. To se še posebej opazi v zimskih mesecih, ko je dan kratek in je malo sončnega obsevanja, temperatura v hiši pa ostane podobno visoka kot v poletnih mesecih. Takrat lahko opazimo, da so mladi poganjki veliko tanjši in pretegnjeni, prav tako pa nimajo tako izrazitega vonja.... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.